4. júl 2023

Výstavba Metropolisu napreduje, v downtowne sa už týči jeho ikonické písmeno M 

Autor HERRYS
Výstavba Metropolisu napreduje, v downtowne sa už týči jeho ikonické písmeno M 

Výstavba rezidenčného projektu Metropolis v bratislavskom downtowne finišuje a spolu s ním sa mení aj panoráma bratislavského downtownu. Obe veže Metropolisu, ktoré spolu vytvárajú ikonický tvar písmena M, majú už plnú výšku, ktorá v najvyššom bode dosahuje takmer 63 metrov. Ukončenie stavby je naplánované na prvý kvartál roka 2024.

Rezidenčný projekt Metropolis od investora Mint Investments prináša na trh celkovo 292 prémiových bytov, z ktorých je už dnes predaných viac ako 65 %. Do lukratívnej lokality  nového downtownu okrem zaujímavej architektúry   prináša unikátnu ponuku komorného bývania s predzáhradkami a parkom takmer v centre hlavného mesta. Na výnimočnosť Metropolisu poukazuje aj ocenenie, ktoré získal v prestížnej ankete CIJ Awards ako Najlepší rezidenčný projekt vo výstavbe. 

Keď sme v Mint Investments prišli s nápadom priniesť do Bratislavy rezidenčný projekt, ktorý ponúkne naozaj nadštandardné, komorné bývanie v jednej z najlukratívnejších mestských častí, vedeli sme, že na jeho výstavbe chceme spolupracovať s tými najlepšími. Platí to o architektovi Jurajovi Sonlajtnerovi, generálnom dodávateľovi stavby Takenaka, stavebnom dozore Grinity, realitnej kancelárii Herrys aj o financujúcej banke Tatra banka a o všetkých ďalších partneroch a dodávateľoch, vďaka ktorým dokážeme napĺňať náš sľub o kvalitnom a prémiovom bývaní,“ povedal Sebastien Dejanovski z Mint Investments

Dvojica veží so 16 a 18 nadzemnými bytovými podlažiami a 2 podzemnými podlažiami vďaka svojmu tvaru písmena M vynikne aj popri okolitých vežiakoch s takmer dvojnásobnou výškou. 

„Bratislavský downtown je jedinečný, aj preto sme uvažovali nad tým tak, že každá budova v downtowne by mala byť originálna, no zároveň by nemala svojou architektúrou príliš kričať. V porovnaní s inými dominantami má síce Metropolis menšiu výšku, no budova je navrhnutá tak, aby bola aj výrazná, symetrická a osobitá,“ vysvetlil architekt Juraj Sonlajtner z pražského štúdia City Work Architects, ktoré stojí za dizajnom Metropolisu. 

Zavŕšením hrubej stavby sa práce na Metropolise presmerujú na finalizáciu fasády a interiérov. Po fasáde prídu na rad parkové úpravy týkajúce sa spoločného semi-privátneho parku aj predzáhradiek prislúchajúcich k bytovým jednotkám na prízemnom podlaží. Ukončenie stavby je naplánované na prvý kvartál roka 2024. 

Metropolis bude jedinečný nielen svojím tvarom, ale najmä vysokým štandardom materiálového prevedenia stavby či inovatívnych technologických riešení, ktoré za svojich budúcich obyvateľov vyriešia otázku vetrania, chladenia aj efektívneho zdravého kúrenia.  

„Dnes už neplatí, že klienti sa rozhodujú najmä podľa lokality, dispozícií či štandardu zariadenia, ale všímame si, ako citlivo zvažujú aj to, či je projekt udržateľný a či ponúka efektívne riešenia na energetické úspory bez nutnosti ďalších investícií,“ priblížil situáciu na trhu Filip Žoldák z RK HERRYS, ktorá má Metropolis v ponuke exkluzívne.  

 

Viac o 1kk a 1,5kk

Viac o 2kk a 3kk

Viac o 4kk a 5kk