7. september 2021

METROPOLIS bude postavený podľa japonského know-how. Generálnym dodávateľom stavby je Takenaka

Autor HERRYS
METROPOLIS bude postavený podľa japonského know-how.  Generálnym dodávateľom stavby je Takenaka

Developer Mint Investments oznámil, že víťazom tendra na generálneho dodávateľa stavby rezidenčného projektu Metropolis je japonská spoločnosť Takenaka Europe GmbH. O víťazovi rozhodli skúsenosti, profesionalita, navrhnuté alternatívne riešenia a tiež celková cena. Prípravu stavby 16- a 18-poschodovej veže v tvare písmena M v bratislavskom downtowne začne vybraný dodávateľ v súlade s časovým harmonogramom.

Za úspechom v tendri sú profesionalita tímu a navrhované riešenia dodávateľa

Podľa slov Sebastiena Dejanovského z Mint Investments o výbere generálneho dodávateľa stavby rozhodli skúsenosti firmy, profesionalita tímu, navrhnuté alternatívne riešenia k zadaniu developera a celková cena.
„Veľmi sa na Metropolis tešíme a záleží nám, aby bol zhotovený kvalitne a načas. Vo finálnom kole tendra sme sa rozhodovali medzi tromi uchádzačmi. Takenaka prišla s projektom, ktorý sa od ostatných odlišoval predovšetkým ponukou alternatívnych riešení.  Tzn., že v Takenaka si detailne preštudovali našu dokumentáciu a k určitým položkám navrhli efektívnejšie alternatívy, ktoré boli rovnako kvalitné, ale menej nákladovo či časovo náročné. Pre výsledok tendra bola rozhodujúca aj celková cena. Vážime si novozniknuté partnerstvo Mint Investments a Takenaka a sme presvedčení, že japonské stavebné know-how a povestná japonská precíznosť prispejú k výnimočnosti projektu Metropolis.“ 

Motiváciou pre zapojenie do tendra bolo renomé developera a výnimočnosť projektu

Na otázku, čo bolo motiváciou pre Takenaka, aby sa prihlásila do tendra pre výstavbu rezidenčného projektu Metropolis v bratislavskom downtowne odpovedá generálny riaditeľ Takenaka, Petr Urválek: „Za motiváciou prihlásiť sa do tendra je nová stratégia firmy Takenaka v Európe, konkrétne rozširovanie segmentov stavebníctva, v ktorých pôsobíme, o rezidenčnú výstavbu. Takenaka je najväčším rezidenčným staviteľom v Japonsku a tento segment sme doposiaľ v Európe nerozvíjali.
Čo sa týka samotného projektu, tak motivácií bojovať o Metropolis bolo niekoľko - stabilita a renomé developera Mint Investments, atraktívna poloha v centre Bratislavy a veľkost projektu. Metropolis je výnimočný svojou architektúrou
a ponúka niektoré unikátne riešenia, akým je napríklad stropné chladenie bytov.

Filozofiou Takenaka je stavať stavby pre budúce generácie

Spoločnosť Takenaka so svojou vyše 400-ročnou tradíciou je jednou z najstarších  architektonických, inžinierskych a stavebných spoločností v Japonsku. Je prvotriednym odborníkom v oblasti stavebných a inžinierskych služieb a vynikajúce výsledky dosahuje aj vďaka inovácii stavebných procesov.

Našou filozofiou je stavať stavby, ktoré budú schopné slúžiť aj ďalším generáciám. Chceme zanechať poctivú a kvalitnú prácu. Napokon, toto je aj mottom našej firmy. Takenaka si zakladá na vysokých štandardoch, ktoré sú typicky spojené s japonskou kultúrou. Napríklad slušnosť, pracovitosť, disciplína, plnenie záväzkov voči našim klientom, partnerom a dodávateľom,“ hovorí Petr Urválek

 

 

O spoločnostiach Takenaka a Takenaka Europe GmbH

Materská spoločnosť Takenaka Corporation so sídlom v Tokiu a v Osake je hrdý rodinný podnik s tradíciou 17-tich generácií. Je jednou z „top 5“ stavebných spoločností v Japonsku.

So svojimi japonskými koreňmi je Takenaka Europe GmbH na európskom trhu stavebných a inžinierskych služieb jedinečná. Pri svojom podnikaní vždy ťaží z tradičných japonských hodnôt. Vďaka schopnosti myslieť a konať udržateľne, byť adaptabilným a spoľahlivým partnerom, je Takenaka prínosom pre stavebnú činnosť v Európe, kde pôsobí od roku 1973 a čoskoro oslaví 50 rokov v Európe. Aktuálne pôsobí v 13 krajinách Európy.

V neposlednej rade Takenaka, ako jedna z mála stavebných firiem, vlastní a prevádzkuje svoje výskumné a vývojové centrum. V ňom pracuje niekoľko stoviek inžinierov na nových postupoch v stavebníctve. Či už sa jedná o výskum a vývoj výškových budov, ochranu budov pred zemetrasením, vývoj zelených fasád, vysoko pevnostných materiálov alebo digitalizáciu v stavebníctve.

Takenaka na Slovensku

Na slovenskom trhu pôsobí japonská Takenaka od roku 2000. Pôvodne sa sústredila na priemyselnú výstavbu. Preto väčšina referencií na Slovensku pochádza z tohoto segmentu. Patria k nim závody  KIA Motors Slovakia v Žiline, Foxconn v Nitre, či JAGUAR LAND ROVER v Nitre.  Z ostatných segmentov sú to napríklad kancelárske priestory pre firmu AMAZON. 

Viac info na www.takenaka.eu