8. december 2023

Viete, ako spoznať kvalitnú novostavbu a ísť pri kúpe na istotu?

Autor SME
Viete, ako spoznať kvalitnú novostavbu a ísť pri kúpe na istotu?

Kúpa bytu je investíciou, ktorú si poriadne premyslí každý. Ten, kto hľadá bývanie pre seba aj človek, ktorý vidí v byte v prvom rade investíciu. Kritérií je veľa, no ak by sa mali zhrnúť do jedného slova, je to kvalita.

Kvalita bytu, jeho materiálov a technológií, ktorá najlepšie udrží a zveľadí hodnotu bytu v čase. Práve kvalitné technológie totiž v konečnom dôsledku znamenajú menej starostí, menej opráv či prerábok aj nižšie prevádzkové náklady.

Pokiaľ premýšľate nad kúpou bytu v Bratislave, prelúskať sa kvalitou jednotlivých projektov a novostavieb vám môže zabrať aj niekoľko dní či týždňov. My sme to však spravili za vás a našli jasného víťaza – Metropolis.

Okrem toho, že sa nachádza v epicentre bratislavského downtownu na skok od kľúčových obchodných centier, staníc či centra mesta, ponúka hneď niekoľko ďalších konkrétnych dôvodov, prečo je pre nás bratislavskou jednotkou.

Úplne iný pohľad na technológie

Na rozdiel od bytov v okolitej konkurencii sa v Metropolise kúri aj chladí od stropu. Unikátny systém stropného kúrenia REHAU najprv nahreje (alebo v lete nachladí) strop, ktorý následne otepľuje okolitý priestor. Inými slovami, žiadne neestetické radiátory, škaredé klimatizácie či neustály prievan.

Teplý vzduch v bytoch Metropolisu postupne klesá nadol a zohrieva ostatné steny či predmety, čo zamedzuje veľkým teplotným výkyvom a zároveň šetrí energie. V tomto smere Metropolis celkovo prevyšuje konkurenciu a šetrí peniaze nových majiteľov až o -30 % bežných mesačných nákladov spojených s energiami.

Celý vykurovací a chladiaci systém je navyše ovládateľný cez displej v byte alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie. Tou viete ovládať aj vzduchotechniku, ktorú v Metropolise reprezentuje rekuperácia prvotriednej kvality od firmy WOLF, akou nedisponuje žiadna iná novostavba v bratislavskom downtowne. Má zabudovaný prémiový filter vhodný pre alergikov, ktorý zachytí alergény, je mimoriadne tichá, úsporná na energie aj údržbu a automaticky stráži a reguluje úroveň CO2 vo vašom byte.

Okná stvorené pre Bratislavu

Pri kúpe bytu v downtowne nášho hlavného mesta sa okrem iného oplatí zamerať aj na kvalitu okien. Metropolis v tomto smere prišiel na trh so špeciálne navrhnutým vystužením a trojitým sklom, ktoré v štýle francúzskych okien siaha až k zemi. Tento fakt šetrí náklady za energie spojené s vykurovaním a chladením. Nehovoriac o tom, že všetky okná v Metropolise sú vyrobené zo 75 % recyklovaného hliníka, takže sú nielen ekologické, ale aj jednoduché na manipuláciu.

A keď už sme pri oknách, byty v Metropolise sú na rozdiel od väčšiny konkurenčných vybavené aj vonkajším tienením – inteligentnými žalúziami od spoločnosti Climax/Somfy. Tie sa dajú ovládať priamo z bytu, ale aj na diaľku cez mobilnú aplikáciu.

Vysoký štandard už od podlahy

Najlepšie je začínať od podlahy – nielen pri stavbe, ale často aj pri kúpe bytu. A aj v tomto smere ponúka Metropolis riešenie, ktoré patrí nielen v Bratislave medzi úplnú špičku. Celodrevené podlahy od slovinskej firmy Floor Experts majú až tri vrstvy, vďaka čomu odolajú aj náročným presunom nábytku či veľkej „premávke“.

Od svetovej špičky sú v Metropolise aj dvere – nemecká firma Hormann je známkou kvality, ponúka možnosť inštalácie magnetických zámkov a byty v Metropolise sú vybavené dverami Hormann so zvýšenou 3. triedou bezpečnosti s kovovou konštrukciou a dokonalým odhlučnením.

Hodnota v detailoch

Hodnota bytu sa často skrýva v detailoch, keďže práve poctivosť a kvalitu prevedenia bytových prvkov otestuje čas najviac. A aj v tomto smere je Metropolis poctivou prácou, ktorá je bezpečnou investíciou do budúcnosti.

Obklady a dlažby sú od exkluzívnych talianskych výrobcov Italgraniti a Florim-Cerim, sanita od firiem Duravit, Hansgrohe a Huppe a kotolne či systémy merania a regulácie majú pod palcom systémy od Siemensu.

Zorientovať sa v ponuke nových nehnuteľností je náročné. Môžete sa zamerať na jeden parameter, no popri tom vám môže ujsť mnoho ďalších. Keď však niektorá novostavba dominuje v toľkých kvalitatívnych ukazovateľoch, ako práve Metropolis, oplatí sa spozornieť. Môže sa totiž stať, že podobne kvalitný projekt sa na trhu tak skoro znova neobjaví.

Pokiaľ by vás nepresvedčila kvalita novostavby, pridáme ešte jeden kvalitatívny rozmer – samotného developera. Metropolis je totiž developerským dielom skupiny Mint Investments, ktorá patrí medzi popredných investorov v oblasti nehnuteľností v strednej a východnej Európe. Už viac ako 20 rokov investuje a spravuje nehnuteľnosti, ktorých hodnota presahuje 1 miliardu eur. Mint Investments sa venuje developmentu komerčných aj rezidenčných projektov a tvorí ju 5 partnerov so skúsenosťami s nehnuteľnosťami na Slovensku, v Česku aj v zahraničí.