23. marec 2022

Nový „green“ projekt Elements spúšťa predaj prémiových rezidenčných jednotiek v Tatranskej Lomnici

Autor HERRYS
Nový „green“ projekt Elements spúšťa predaj prémiových rezidenčných jednotiek v Tatranskej Lomnici

Projekt Elements oficiálne zahajuje predaj rezidenčných jednotiek, s výstavbou začne v druhom kvartáli 2022. Hotelový „green“ rezort vyrastie na tzv. brownfielde a revitalizuje už v minulosti zastavanú časť Tatranskej Lomnice na hranici TANAP-u. Nedôjde tak k odlesňovaniu nových území. Výhradný predaj prémiového projektu zastrešuje realitná kancelária HERRYS.

Do predaja vstupuje 13 prémiových rezidencií, 6 rodinných suít a 14 rodinných izieb v novom projekte Elements, ktorý vyrastie v Tatranskej Lomnici. Rezidencie budú súčasťou hotelového komplexu vyrastajúceho na brownfielde, teda už v minulosti zastavanom území na hranici TANAP-u. Vďaka projektu Elements dôjde k revitalizácii tejto časti nachádzajúcej sa priamo pod zjazdovkou bez odlesňovania národného parku. Rezort Elements poskytne budúcim rezidentom súkromie s výhodami a komfortom, aké prináša hotel. Prístup budú mať k hotelovému wellness s bazénom, aj k concierge službám. 

„Projekt Elements prichádza na trh, kde dlhodobo pretrváva vysoký dopyt a nízka ponuka. Výstavba v oblasti TANAP so sebou prináša rôzne úskalia, Elements však má za sebou zodpovedného investora, ktorému záleží na synergii komplexu s prírodou. Rezidenčné jednotky v rámci projektu si určite nájdu svojich záujemcov a sme radi, že práve RK HERRYS môže pri tomto projekte stáť,“ hovorí Filip Žoldák, partner v RK Herrys. 

 

Rekreačný projekt Elements, Tatranská Lomnica

 

Na prvom mieste príroda

Ako naznačuje samotný názov, dizajn projektu Elements bol navrhnutý v absolútnej harmónii s okolitou krajinou, a podľa filozofie Feng Shui. Premieta sa v ňom 5 elementov -  drevo, zem, kov, voda a oheň, ktorý sa premietne vo vzhľade hotela. Prím pri dizajne hrá najmä drevo, konkrétne červený smrek a dub typický pre danú lokalitu. Interiér dopĺňa kameň travertín. Naopak developer od začiatku zavrhol akékoľvek rozsiahle betónové plochy ako napríklad parkoviská. Parkovanie bude zabezpečené výhradne v parkovacích garážach  nachádzajúcich sa v podzemí, aby si budúci návštevníci naplno užili okolitú prírodu. Ani podzemná garáž nebude predstavovať záťaž vďaka unikátnej zelenej streche s použitím len pôvodných dendrologických druhov. 

Prívlastkom „green“ sa Elements môže popýšiť vďaka unikátnym ekologickým riešeniam šetrným ku prírode a životnému prostrediu. Rekuperácia odpadovej vody, či využívanie solárnej energie na ohrev vody prispejú k zníženiu uhlíkovej stopy v dlhodobom časovom horizonte. Tá sa podarí znížiť aj využívaním lokálnych zdrojov a obmedzeniu potreby dovozu stavebných materiálov zo zahraničia. 

„Aj vo Vysokých Tatrách sa dá stavať s citom a rozumom. Dôkazom toho je projekt Elements, ktorého príprava trvá už od roku 2013. Od začiatku sme vedeli, že nechceme budovať na úkor okolitej prírody a dali sme záležať na tých najšetrnejších riešeniach,“ priblížil ciele projektu Kamil Vacek zo spoločnosti TCCM a jeden z najvýznamnejších českých podnikateľov s pôvodom na Slovensku, ktorý má veľmi blízko k Tatrám. 

Do návrhu projektu priebežne vstupovali štátne orgány a ochrana životného prostredia, pričom všetkým požiadavkám developer vyhovel. Vznikol tak projekt, ktorý krásu tatranskej prírody podčiarkuje, ale nenarúša. Jednou z požiadaviek bolo použitie unikátnej technológie bezpečných okien pre ochranu vtáctva, ktoré do projektu Elements poputujú z Nemecka a budú to prvé svojho druhu vo Vysokých Tatrách. Sklá obsahujú UV sieť pripomínajúcu pavučinky, ktoré sú pre ľudí bežne nepozorovateľné, no vtáky ich vďaka infračervenému vnímaniu vidia aj z väčšej vzdialenosti. Developer siahol po nákladnejšej variante s cieľom eliminovať nehody, pri ktorých dochádza ku úhynu vtáctva po nárazoch do skla.

 

Atraktívna lokalita, vysoký štandard

Štandard rezidenčných jednotiek je nastavený veľmi vysoko a predajná cena zahŕňa kompletné zariadenie. Apartmány budú vybavené prvkami prémiových značiek ako Saffron, sanita od Villeroy Boch, či elektrospotrebiče Miele. Lákavá je však aj samotná lokalita, nie len vybavenie. Projekt má ideálnu ski-in a ski-out pozíciu vo Vysokých Tatrách a vyrastie len 100 metrov od lyžiarskeho vleku. Autá tak zostanú odparkované a na svah sa rezidenti dostanú na pešo. Vzhľadom na top lyžiarsku lokalitu bude mať rezort lyžiareň, no aj reštauráciu a obchody v rámci hotelovej časti. V lete získa na atraktivite vďaka bicyklovej zóne.