24. október 2023

HERRYS vyberá: 4 TOP investičné príležitosti blízko za hranicami

Autor HERRYS
HERRYS vyberá: 4 TOP investičné príležitosti blízko za hranicami

Brno žije bohatým mestským a akademickým životom. Kultúra, koncerty, odborné konferencie, športové podujatia, skvelé bistrá a kvalitné kaviarne tvoria pulzujúcu atmosféru tejto moravskej metropoly. Avšak to, čo robí Brno skutočne výnimočným, je všade prítomný esprit študentstva a koncentrácia inovácií. Toto mesto sa za posledné roky stalo žiaducim miestom pre štúdium, život aj podnikanie. Pre tých, ktorí zvažujú investovanie do nehnuteľností v blízkom zahraničí, môže byť Brno ideálnou voľbou.  

Ako si vybrať vhodnú nehnuteľnosť v Brne? 

V článku predstavujeme štyri najatraktívnejšie rezidenčné novostavby, ktoré sme v RK HERRYS vybrali do ponuky v spolupráci s českou developerskou spoločnosťou Domoplan. Všetky patria k architektonickým skvostom mesta Brno a zároveň poskytujú najmodernejšie bývanie podľa najnovších trendov. Obdiv si získavajú pre svoj nadčasový dizajn a technologické riešenia, vďaka ktorým budú mať ich užívatelia zabezpečený útulný a udržateľný domov.   

Komu je určená ponuka nehnuteľností v Brne a prečo sa investovanie v tomto meste oplatí?

Odpovedá Filip Žoldák, partner realitnej kancelárie Herrys: ,,Kúpou nehnuteľnosti v Brne môžete zabezpečiť skvelú budúcnosť svojim deťom, najmä, ak tam študujú alebo plánujú študovať. Moderné bývanie v prosperujúcom meste podporí mladých ľudí pri štarte ich kariéry. Prenajímatelia uvítajú alternatívu pre investovanie do nehnuteľností v lokalite s vysokým dopytom po prenájmoch. Brno čoraz viac priťahuje zahraničné firmy, študentov aj inovácie. Pre ľudí zo Slovenska je atraktívne vďaka svojej polohe - leží za hranicami, no predsa je blízko.” 
TOP 4 rezidenčné novostavby v Brne

Unikátna rezidencia Žižkova 

Svoj vysnívaný domov tu nájdu klienti, ktorí hľadajú luxusné bývanie v prestížnej lokalite historického centra Brna. V interiéroch bytov nadchnú okná od podlahy po strop, prvotriedne materiály a technológie, ktoré sa postarajú o príjemnú klímu. Dostupnosť prírody a športovísk predstavuje príťažlivú výhodu tejto lokality. Projekt je inovatívny, má vlastné zdroje energie a smart technológie energetického manažmentu. 

Komfortná rezidencia Pekárenský dvůr 

Tento projekt je dôkazom, že aj v novostavbe je možné bývať ako v 5-hviezdičkovom hoteli. Vyznačuje sa nadštandardnou ponukou služieb a klubovým charakterom. Je situovaný v dynamicky sa rozvíjajúcej štvrti Zábrdovice, len pár minút chôdze od centra mesta. Osloví prosperujúcich jednotlivcov alebo páry, ktoré hľadajú prémiové a komfortné bývanie v lokalite s vynikajúcou vybavenosťou a mnohými príležitosťami pre aktívny život. Udržateľnosť je tu samozrejmosťou.

Rodinná rezidencia Starý pivovar 

Projekt má neprehliadnuteľnú charizmu vďaka originálnemu architektonickému poňatiu budovy, za ktoré získal ocenenie „Architektonický projekt roka 2021“. Toto pokojné bývanie si obľúbia rodiny s deťmi, ktoré hľadajú tichšie miesto pre život, a blízkosť prírody, parkov a detských ihrísk. Každý byt je orientovaný na juhovýchod, takže budúci majitelia sa môžu tešiť na rána plné slnka a pozitívnej energie. Projekt poskytuje dlhodobo udržateľné bývanie s nízkymi nákladmi na údržbu.

Nadčasová rezidencia Příční 

Projekt osloví náročných klientov, ktorí preferujú moderné bývanie len pár krokov od centra Brna. Je navrhnutý pre ľudí, ktorí túžia žiť v centre diania, a radi využijú rozmanité príležitosti pre šport, kultúru, nakupovanie či kvalitnú ponuku reštaurácií. Prvotriedne materiály použité v bytoch ohromia aj tých najnáročnejších klientov. Navyše, každá jednotka je vybavená slnečnou terasou, ideálnou pre relax po rušnom dni. 

Brno – atraktívna destinácia pre vaše investície 

Za svoj dynamický rozvoj vďačí Brno úspešným českým aj medzinárodným firmám 

Počtom obyvateľov je Brno druhým najväčším mestom v Českej republike. Pre svoju strategickú polohu na hlavných tranzitných trasách strednej Európy, dobrú infraštruktúru a kvalifikovaných odborníkov je Brno čoraz atraktívnejšie pre zahraničné firmy. Svoje sídla tu našli spoločnosti, ako IBM IDC Brno, Infosys, Motorola, DSGi, PPG Industries, IDS Scheer, či Lufthansa.  

Najväčší podiel patrí softvérovým spoločnostiam, ktorým Brno vďačí za pomenovanie české Silicon Valley”. Nájdete tu renomovanú softvérovú firmu RedHat, či novozélandskú FBZ.  Mnohé z firiem zamestnávajú študentov, ktorí tak môžu získať cenné pracovné skúsenosti. Nech už hľadáte ideálny domov pre vášho študenta, pre seba alebo ako investičnú príležitosť, Brno je lukratívnou destináciou pre vaše investície.

Brno je miestom startupov, kreatívneho podnikania a inovácií 

Mesto zažíva obrovský progres hlavne vďaka inováciám a rastu technologického sektora. Medzi najznámejšími úspešnými startupmi, ktoré majú svoj pôvod práve v Brne sú napríklad Kiwi – celosvetový vyhľadávač leteniek či globálny Smartlook– developer webovej analytiky a aplikácií.

Brno patrí študentom

Podľa aktuálnej štatistiky je každý piaty obyvateľ Brna študent. Mesto získalo vynikajúce hodnotenia v celosvetovom ratingu QS Best Student Cities 2023, podľa ktorého patrí medzi najlepšie študentské mestá vo svete. Je domovom mnohých elitných univerzít, na ktorých študuje už vyše desaťtisíc slovenských študentov. K najznámejším patria Masarykova univerzita (5 400 slovenských študentov), Vysoké učení technické, ako aj  Veterinární univerzita.

Pomôžeme vám od prvého kroku

Kúpa nehnuteľnosti v zahraničí sa často spája s množstvom povinností a formalít. V HERRYS vám nielen pomôžeme s výberom nehnuteľnosti v Brne presne podľa vašich požiadaviek, ale poskytneme vám aj komplexné služby spojené s jej vlastníctvom. S podporou našich špecialistov z tímu BSG, vás odbremeníme od administratívnej záťaže spojenej s financovaním a nadobudnutím nehnuteľnosti v Česku.

V HERRYS sa predovšetkým postaráme o celý priebeh obchodnej transakcie tak, aby bol nielen bezpečný, ale aby vám priniesol želané výsledky.

 

Mám záujem o investíciu do nehnuteľosti v Brne